Amatör Futbolcuların Müsabaka Öncesi ve Sonrası Vücut Postür Yapılarının Değerlendirilmesi - Gür, Yunus; Tokgöz, Gürkan; Gür, Ercan (İbrahim ERDEMİR, 2021)
Yapılan bu çalışmada, bir futbol müsabakasının, futbolcuların postüral yapıları üzerine etkisi incelenmiştir. Çalışmaya bölgesel amatör futbol liginde mücadele eden Fırat Üniversitesi futbol kulübü oyuncuları gönüllü olarak katılmışlardır. 18 futbolcunun müsabaka öncesi postür analiz programı tarafından fotoğrafları çekilmiştir. Müsabakaya ilk 11’de başlayan 11 oyuncu ve sonradan giren 3 oyuncunun müsabaka sonrası tekrardan postür analiz programı kullanılarak fotoğrafları çekilmiştir. Futbolcuların, önden, sol yandan, arkadan ve sağ yandan çekilen fotoğrafları, analiz programı tarafından ölçülmüş ve standart postüre göre olan eğrilikleri cm cinsinden belirlenmiştir. Sporcuların, baş, omuz, göğüs kafesi, kalça ve diz ölçümleri müsabaka öncesi ve sonrası olarak karşılaştırılmıştır. Elde edilen sonuçlar SPSS 22.0 istatistik programı ile Paired Samples T testi kullanılarak ön test son test karşılaştırmaları p

This study examines the effect of a football match on the postural structures of footballers. The footballers of the Fırat University Football Club, which competes in the regional amateur football league, participated in the study voluntarily. Photographs of 18 footballers were taken before the match by using the posture analysis software. Photographs of 11 footballers who started the match in the First XI and 3 footballers who joined the match later were taken again after the match by using the posture analysis software. Photographs of the footballers taken from the front, left, back, and right sides were measured by the analysis program, and their curves according to the standard posture were determined in cm. Footballers' pre-match and post-match measurements of heads, shoulders, thoracic cages, buttocks, and knees were compared. SPSS 22.0 statistical software package was used to statistically analyze the obtained results. The analysis was conducted using the Paired Samples t-Test with a significance level of p
Analysıs of Body Posture Buılds of Amateur Footballers Before and After The Match
Keywords: Sports Medicine; Spor Hekimliği