GENELLEŞTİRİLMİŞ EULER SPİRALLERİ - ADSAN, SEVDA ÇELİK (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu çalışmada E^3 ve E^3_1 deki Euler ve Genelleştirilmiş Euler spirallerinin özellikleri göz önünde bulundurularak elde edilen karakterizasyonları incelenmiştir. Bunlara ek olarak, G_3 3-boyutlu Galilean uzayında Euler ve Genelleştirilmiş Euler spiralleri tanımlanarak özellikleri incelenmiştir.

In this thesis, virtue of the properties of Euler and Generalized Euler Spirals in E^3 and E^3_1, the characterizations of these curves are examined. In addition Euler and Generalized Euler Spirals are defined in 3-Dimensional Galilean Space G_3 and the properties are also given.
Generalized Euler spirals
Keywords: Matematik