Veteriner hekimliği kliniklerinin ticari performansı üzerine etkili bazı faktörler II. İlaç satışı - Özen, Abdullah; Özen, Rahşan; Yüksel, Erhan; Yasar, Askın; Yerlikaya, Halis (My University, 2005)
Çalışmada, klinisyen veteriner hekimlerin, hayvan hastalıklarında kullanılan ilâçları satış yetkisi ile ilgili konulardaki tutumları ve bu tutumlar üzerinde etkili faktörler incelendi. Bu amaçla, Türkiye'nin Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan 14 ilde klinisyenlik yapan 129 veteriner hekim üzerinde anket uygulandı. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, ilâç satış yetkisine yüklenen anlamın, veteriner tekimliği algılaması için geri dönülmez olumsuzluklara neden olacak bir potansiyel taşıdığı sonucuna varıldı.
Keywords: Veteriner hekimlik; tutum; ilaçlar; anket; veteriner uygulama; veteriner ürünleri