Matematik Öğretiminde Yapay Zekanın Rolü: Eğitimde Kullanılan Araçların İncelenmesi - Nayıroğlu, Buşra; Tutak, Tayfun (Fırat University, 2024)
Bu çalışma, matematik eğitiminde yapay zeka teknolojilerinin kullanımını ele almakta ve bu teknolojilerin matematik öğretimindeki rolünü araştırmaktadır. Araştırma öncelikle literatür taraması yöntemiyle mevcut yapay zeka araçlarını ve bu araçların matematik eğitimindeki potansiyelini incelemektedir. Araştırmanın temel bulguları, yapay zeka araçlarının öğrencilerin çeşitli matematik becerilerini geliştirmede etkili olduğunu göstermektedir. Bu araçlar, öğrencilere farklı matematik konularında rehberlik edebilir ve öğrenme süreçlerini kişiselleştirebilir. Araştırma, bu araçların matematiksel düşünme, problem çözme ve analitik beceriler gibi alanlarda öğrencilere yardımcı olabileceğini ortaya koymaktadır. Araştırmada, matematik eğitimi için uygun olduğu belirlenen çeşitli yapay zeka araçları tanıtılmakta ve bu araçların öğrencilerin hangi matematik becerilerini geliştirebileceği tartışılmaktadır. Bu araçlar arasında interaktif öğrenme platformları, adaptif test sistemleri ve sanal gerçeklik uygulamaları bulunmaktadır. Sonuç olarak, çalışma yapay zeka teknolojilerinin matematik eğitiminde önemli bir rol oynayabileceğini ve bu teknolojilerin daha fazla deneysel ve literatür çalışmalarıyla desteklenmesi gerektiğini önermektedir. Bu çalışmalar, eğitimcilerin ve öğrencilerin yapay zeka araçlarını daha etkin bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacaktır.
Keywords: Educational Psychology; Eğitim Psikolojisi