Bulanık mantık metodu ile tekil yükler altında iki açıklıklı kirişlerin plastik göçme yük faktörü değerinin bulunması - Tanyıldızı, Harun; Yazıcıoglu, Salıh (My University, 2006)
Bu çalışmada çelik kirişlerin plastik analizi için gerekli olan göçme yük faktörü değeri bulanık mantık yöntemiyle bulunmuştur. Bulanık mantık kontrol sistemi, SIMULINK adlı hazır yayılım programı kullanılarak simule edilmiş ve simulasyonun matematiksel hesaplamaları için MATLAB programı kullanılmıştır. Üyelik fonksiyonlarının seçimi kazanılmış tecrübelerden yararlanılarak belirlenmiştir ve bu üyelik fonksiyonlarının taban değerleri daha hassas bölgelerde yoğunlaştırılarak seçilmiştir. Kural tabanı yine uzman tecrübesi ile oluşturulmuş ve elde edilen sonuçlar klasik yöntemlerle karşılaştırılarak birbirine çok yakın değerler elde edildiği görülmüştür.
Keywords: İnşaat Mühendisliği