TÜRKÇEDEN SEÇİLMİŞ BİR GRUP KELİMENİN ROBOT KOLU KONTROLÜNDE KULLANILMASI - ATA, FİKRET (Fırat Üniveristesi, 1996)
Doktora Tezi TÜRKÇEDEN SEÇİLMİŞ BİR GRUP KELİMENİN ROBOT KOLU KONTROLÜNDE KULLANILMASI Fikret Ata Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 1996, Sayfa: 114 Bu tezde, Türkçeden seçilmiş bir grup kelimenin kullanılması ile robot kolunun kontrolü yapılmıştır. Seçilen belirli kelimelerin, hazırlanan yazılımlarla, konuşma örneklerinin doğrusal öngörümüne dayalı ve konuşmacıya bağımlı bir ayrık sözcük tanıma algoritması ile bilgisayar desteğinde tanınması gerçekleştirilmiştir. Tanınan bu komutlar vasıtası ile, robot kolunun hareket denklemlerini de kullanan bir başka yazılım desteğinde, step motorlarının adımlan, dolayısı ile eklemlerin açılan ayarlanarak, robot kolunun istenilen koordinatlara gitmesi ve belirlenen yerde belirli işi yapması sağlanmıştır.IV ANAHTAR KELİMELER: Ayrık sözcük tanıma, özilişki, doğrusal öngörü katsayıları, dinamik zaman bükümü, en yakın komşu kuralı, robot, robot kolu.
Use of group word chosen from Turkish in robot arm control
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering