HASTANELERDE KURUMSAL İMAJIN YARATILMASINDA HALKLA İLİŞKİLERİN YERİ VE ÖNEMİ - DURSUN, GÖNÜL (Fırat Üniveristesi, 2017)
Artan rekabet ortamında, insanlar tarafından tercih edilme hedefi; hastaneleri rakiplerinden farklılaşıp tercih edilen olmak için çalışmalar yapmaya zorlamaktadır. Bu çalışmaların en önemlilerinden birisi halkla ilişkiler kapsamında yapılan kurum imajı çalışmalarıdır. İmaj tüketici kararını etkileyen etkili faktörlerden biridir. Halkla ilişkiler faaliyeti olarak elde edilen olumlu bir imaj, organizasyonun devamlılığı ve stratejik başarısı için bir gereklilik olmuştur. Olumlu bir kurumsal imaj ürün ve hizmetlerin satışını arttıracak bir güçtür. Bu çalışma ile gösterilmeye çalışılan önemli bir nokta da bu kurumsal imajın oluşturulup yönetilmesi ve ölçülmesinde halkla ilişkiler birimlerinin ne kadar önemli olduğudur. Bu bağlamda araştırmanın birinci bölümünde çalışma hakkındaki genel bilgiler; çalışma konusunun anlamı, önemi ve amacı anlatılmıştır. İkinci bölümde konu ile ilgili temel kavramlar olan; imaj, kurumsal imaj, sağlık hizmeti ve hastaneler ve son olarak da halkla ilişkiler kavramları tanımlanmış ve bu kavramlar arasındaki ilişki alt başlıklar şeklinde sunulmuştur. Ayrıca son zamanlarda önemi daha da artan kurumsal web siteleri bir halkla ilişkiler faaliyeti kapsamında ele alınıp, imaj ölçümündeki etkisi belirlenmeye çalışılmıştır. Üçüncü bölümde aynı zamanda tezin başlığı olan "Hastanelerde Kurumsal İmajın Ölçülmesinde Halkla İlişkilerin Yeri Ve Önemi" konusu derinlemesine incelenmeye çalışılmıştır.

The target is preferred by people in increasingly competitive environment; hospitals are forced to work to be preferred to differentiate itself from competitors and come to the fore. One of them important of these studies, public relations, corporate image studies are conducted under. İmage today is no longer just a matter of marketing and senior management should use has become a strategic tool. A positive corporate image, has been a requirement for continuityand strategic success of the organization. Is a factor that increas es the sale of a strong corporate image, products and services. Institutions can recruitthe right employees through a positive corporate image. A strong corporate image company today demotional value added, can be distinguished and makes them preferred, this also allowsthemtogo one step ahead of its competitors. In this context, general information about working in the first part of the research; meaning of work, importance and purpose are explained. In the second part, basic concepts related to the subject; image, institutional image, health care and hospitals, and finally public relations concepts are defined and the relation between these concepts is presented as sub-titles.In addition, the corporate web sites, which have increased in importance in recent years, have been addressed within the context of a public relations activity and efforts have been made to determine the effect of image measurement. In the third chapter, the subject of the thesis "Place and importance of public relations in the measurement of institutional image in hospitals" was tried to be examined in depth.
The place and priority of public relations in the measurement of institutional image in hospitals
Keywords: Sağlık Kurumları Yönetimi; Halkla İlişkiler; İşletme