AHLAKIN KAYNAGI TARTIŞMALARI VE ORTAYA ÇlKAN AHLAK TELAKKİLERİ - Türkgülü, Mustafa (Fırat University, 1998)
İnsan, sahip olduğu yetenekler sayesinde, kendi hal ve hareketlerini, bütün :fiil ve davraru.şlanm değerlendiren ve yargılayan tek varlıktır. Bu durum onun en belirgin vasfidı.r. İnsana özgü düşünce ve davranış~ lardan biri olan iyilik, ya da bunun karşıtı kavramlar, hep insan tarafindan sorgulanmakta ve bu sorgulamalada birlikte değerler sahasına girmektedirler. Buna göre insan amaçsız olarak rastgele hareket edemez. Eylemlerinde iyi ve kötüyü gözetmek, iyilerin fazilet, kötülerin de rezilet olduğunu düşünmek zorundadır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları