Elazığ kenti katı atıkları geri kazanım potansiyelinin belirlenmesi - Hanay, Özge; Koçer, Nacar Nilüfer (My University, 2006)
Bu çalışmada Elazığ kentinden kaynaklanan katı atıkların geri kazanım potansiyelini araştırmak amacıyla, kentteki farklı sosyoekonomik seviyeye sahip bölgelerde geri kazanım oranları pilot ölçekte tespit edilmiştir. Çalışmanın sonuçlarına göre; geri dönüşüm oranı en yüksek % 8.85, en düşük % 4.25 olarak tespit edilmiş ve kent genelinde ise ortalama % 6.65 olarak bulunmuştur. Ayrıca Elazığ kentinde yılda geri kazanılabilir atık miktarı yaklaşık olarak 6 070 ton olarak belirlenmiştir.
Keywords: Çevre Mühendisliği