A SHEPWM technique with constant v/f for multilevel inverters - Tuncer, Servet; Tatar, Yetkın; Guldemir, Hanifi (My University, 2005)
Bu makale, çok seviyeli inverterler için seçilmiş harmonikleri yok eden darbe genişlik modülasyon (SHEPWM) tekniğinin yeni bir uygulamasını açıklamaktadır. Makalede ilk olarak, sınırlayıcılı optimizasyon tekniği kullanılarak anahtarlama açıları hesaplanır. Bu anahtarlama açıları ile hem temel harmonik kontrol edilebilir ve hem de seçilen harmonikler yok edilebilir. Sonra, bu hesaplanmış anahtarlama açıları kullanılarak; modülasyon indeksi değişkenine göre anahtarlama açılarını hesaplayan denklem kümesi elde edilmiştir. Bu denklemler kullanılarak 5-seviyeli kaskad inverterden üç-fazlı gerilim Elde edilmiştir. Bu gerilim bir asenkron motora uygulanmıştır. Sabit v/f çalışma için asenkron motorun dinamik davranışı incelenmiş ve simülasyon sonuçları verilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği