İMAN - Gardet, Louis (Fırat University, 1999)
İman, Emn kökünün dördüncü babından mastardır. Bu kök "emin olmak, güvenmek, yardımını istemek" anlamını çağnştırdığı gibi "kamil inanç, içtenlik", sadakat, doğruluk, bağlılık ve koruma altına alma fikrini de içermektedir. Dördüncü babdan (amene) "inanmak, birisine güven vermek" ve bi harfi ceri ile de "korumak, eınniyette olmak" gibi iki anlama sahiptir. Emn kökü, Kur'an ıstdalıında en sık kullanılan köklerden bir tanesidir. Kur' an' da iman bazen inancın özü, bazen am el, bazen de her iki anlama gelmektedir. Kur'an sürekli olarak imanın gerekliliğini vurgular ve arkasından imanın gerekli kıldığı şeyleri ifade eder.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları