BOLŞEViK iHTiLALi SONRASINDA AFGANiSTAN ÜZERiNDE iNGiLiZ-RUS MÜCADELESi - Köçer, Mehmet (Fırat University, 2004)
Afganistan üzerinde nüfuz kumıa çabası içinde olan İngiltere ve Rusya I. Dünya Savaşı'nda birlikte hareket etmişlerdi. Ancak Rusların savaştan çekilmeleri ve Bolşevik İlıtilali ile bu süreç sona ennişti. Bu iki ülke geçmişte olduğu gibi yeniden Afganistan üzerinde emperyalist faaliyetleri için mücadeleye girişmişlerdi.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları