POLİPROPİLEN LİFLİ BETONLARIN TAZE VE SERTLEŞMİŞ BETON ÖZELLİKLERİ - ARAZSU, UFUK (Fırat Üniveristesi, 2012)
Bu tez çalışmasında, farklı karışımlara sahip polipropilen lifli betonların taze ve sertleşmiş beton özellikleri araştırılmıştır. Daha önce literatürde yapılmış bu tür araştırmalara rastlanılmaktadır ancak bu çalışmanın amacı hem literatürdeki çalışmalardan faydalanarak hem de tez çalışması kapsamındaki deneysel çalışmalar yardımıyla pratik bir beton karışım dizaynı elde etmektir.Beton konusunda deneysel çalışma yapan araştırmacıların en çok zorlandığı ve vakit kaybettiği konulardan biri beton karışımlarına karar vermektir. Uygun karışımın bulunması birçok deneme karışımı tasarımını ve dökümünü gerektirmektedir. Bu çalışmada hedeflenen grafik tabanlı ön dizayn metodu yardımıyla, araştırmacıların ve uygulamacıların iş yükünün azaltılacağı hedeflenmektedir.Pratik bir ön karışım dizaynı geliştirmek amacıyla, farklı karışımlara sahip beton numuneler üretilmiştir. Her beton numune serisinde 150 ? 150 ? 150 mm boyutlarında standart küp, 100 ? 100 ? 500 mm boyutlarında kiriş ve 100 ? 100 ? 100 mm boyutlarında küp numuneler üretilmiştir.Sonuç olarak, her bir serinin taze ve sertleşmiş beton özellikleri belirlenmiştir. Taze ve sertleşmiş beton özelliklerinin sayısal değerlerinden ve literatürdeki çalışmalardan faydalanılarak, grafik tabanlı bir abak geliştirilmiştir.Anahtar Kelimeler: Polipropilen lifli betonlar, beton karışım tasarımı, basınç dayanımı,çekme dayanımı

In this study, polypropylene fiber concrete with different mixtures of fresh and hardened concrete properties were investigated. Encountered in this type of research done previously in the literature, but studies in the literature, this study by taking advantage of both by experimental studies, as well as within the scope of the thesis is to obtain a practical design of concrete mix.Concrete experimental researchers who are working on the hardest and one of the subjects had lost time to decide on concrete mixtures. Breakdown requires a lot of trial design and the presence of a mixture of the appropriate mixture. Targeted in this study with the help of a graphical method of pre-designed, aimed to reduce the workload of researchers and practitioners.Pre-mixed to develop a practical design, with a different concrete mixtures, the samples produced. Each sample series 150 ? 150 ? 150 mm concrete cube sized standard, 100 ? 100 ? 500 mm beams and 100 mm cube specimens were produced.As a result, each series of fresh and hardened concrete were determined. The numerical values of fresh and hardened concrete properties and making use of the literature studies, developed a graphical Abak.Key Words: Polypropylene fiber reinforced concrete, concrete mix design, compressive strength, tensile strength
Polypropylene fiber concrete fresh and hardened concrete properties
Keywords: İnşaat Mühendisliği