Neoliberalizm sürecinde kentsel mekânların dönüşümüne kamusal müzakere ve halkla ilişkiler açısından bakış - Şen, A. Fulya (My University, 2014)
Bu çalışmada, neoliberal kentleşme sürecinin kentsel mekânlar üzerindeki etkile- rinin ve kamusal tartışma/müzakereci demokrasi kavramları temelinde halkla ilişkilerin dinamik bir kamusal alan oluşturma işlevinin ve müzakereci katılım sürecine katkıları- nın tartışılması amaçlanmıştır. Ayrıca, neoliberal kentleşme sürecinin odağında yer alan ve kamusal bir tartışmaya konu olan Emek Sineması’nın yıkılması sürecinin kamu- sal müzakere yoluyla uzlaşıma dönüşme yolları üzerinde durulmuştur. Habermas’ın ile- tişimsel eylem kuramına dayanan “Consensus-Oriented Public Relations” (COPR) mo- deli, çatışma durumlarında halkla ilişkilerin planlama ve değerlendirme aşamaları için analitik bir çerçeve olarak kullanılmıştır. Beyoğlu Belediyesi'nin Emek Sineması proje- sine ilişkin halkla ilişkiler uygulamaları COPR modeline göre çözümlenmiştir.
Keywords: İletişim; Kamu Yönetimi; Kentsel Çalışmalar