4 BOYUTLU MİNKOWSKİ UZAYINDA NULL EĞRİLERİN KARAKTERİZASYONU - AKTAŞ, BUŞRA (Fırat Üniveristesi, 2015)
Bu çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm; çalışmanın giriş kısmı olup, Bertrand eğrileri, Helisler ve Esnek olmayan akışlar üzerinde yapılan çalışmalar hakkında literatürdeki bilgiler incelendi. İkinci bölüm; R?? uzayı, Bertrand eğrileri, Genel Helisler ve Esnek olmayan akış için kullanılan temel tanımlar verildi. Üçüncü bölüm; R?? de Partially Null ve Pseudo Null eğrilerin Bertrand eğri tipleri incelendi. Dördüncü bölüm; R?? de Genel Helislerle ilgili bir karakterizasyon verildi. Beşinci bölüm; R?? de esnek olmayan akış kavramı tanımlandı ve Partially Null ve Pseudo Null eğrilerinin esnek olmayan akışları ile ilgili karakterizasyonlar elde edildi. Anahtar Kelimeler: Bertrand eğri, (1,3) Bertrand eğrisi, (2,3) Bertrand eğrisi, Akış, Esnek Olmayan Akış

This thesis consist of five chapters. The first chapter has been devoted to the introduction. In the second chapter; fundamental definitions of semi-Euclidean space R??, Bertrand curves, Helices and Inextensible Flows have been given. In the third chapter; Bertrand curves of Partially Null ve Pseudo Null curves have been studied in semi-Euclidean space R??. In the fourth chapter; A characterization related to General Helices has been given. In the fifth chapter; Notion of Inextensible Flow was defined and The characterizations related to Inextensible Flows of Partially Null and Pseudo Null curves have been attained. Keywords: Bertrand Curve, (1,3) Bertrand curve, (2,3) Bertrand curve, Flow, Inextensible Flow.
Characterizations of null curves in 4-dimensional minkowski spacetime
Keywords: Matematik