ELAZIĞ İLİ İÇME SUYU PROBLEMLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ - GÜL, NECMETTİN (Fırat Üniveristesi, 2007)
Günümüzdeki hzl nüfus art, sulu tarmn yaygnlamas ve endüstriyel kalknma, doal su sistemini nicelik ve nitelik yönünden zorlamaktadr. Bu durum, su ile ilgisi olan yasal, idari, sosyal, teknik ve ekonomik tüm faaliyetleri entegre bir biçimde kapsayan su kaynaklar yönetimine daha bilinçli ve sistematik yaklalmasn zorunlu klmaktadr. Su küresel ölçekte tükenmeyen doal kaynaklar grubu içinde saylabilirse de, bölgesel ve yerel olarak sonlu bir kaynak durumundadr. Elaz'da özellikle terör nedeni ile alnan göçler ve düzensiz ehirlemeden dolay, mevcut içme suyu ebekesi 2010 yllarndan sonra yetersiz duruma düecektir. Artan nüfus ihtiyacna cevap verebilecek kaynak ve eskiyip deitirilmesi gerekli olan tesislerin de gözden geçirilerek içme suyunun kalite ve nicelik olarak iyiletirilmesi konusu da ayr bir önem arz etmektedir. Bu çalmada Elaz linin 2025 ylna kadar içme ve kullanma suyu ihtiyac belirlenmi, bu ihtiyac giderebilecek alternatif kaynaklar aratrlm ve içme suyu tesisleri incelenerek sorunlar belirlenmeye çallm ve çözüm önerileri sunulmutur.

The fast increase population in our day, watery agriculture become widespread and ndustrial development, forced natural water system to state and quality direction. This case, water with interest one legal, managerial, technical, and economical all activities integrate in one shape include water spring to menagement, more conscious and systemically approach to make necessary. However much this case not to run out in the natural spring group, finally one spring in case as regiaral and local. Because of terror and to take offance migrations and irregular urbanization, present driking water band will fall down insufficient case after 2010 years. Because of, remaining people rate will can answer spring and recessary to change one old foundation too station cure case too different to be one importent an opinion. This study was be designation necessity driking and usesed Elaz3 City?s water, This necessity will be satisfy alternative springs was be resarched and drinking water foundations be investigated, matters was be worked designate and solve suggestions was be put for forward.
Elazığ city driking water problems and solve suggestions
Keywords: İnşaat Mühendisliği