Ortadoğu Ülkelerinde suç oranlarına genel bir bakış - Kızmaz, Zahir (My University, 2014)
Bu makalenin konusunu, Ortadoğu coğrafyasında yer alan bazı ülkelerdeki suç oranları ve bu oranların yıllar bazında nasıl bir seyir izlediği hususu oluşturmaktadır. Uluslararası suç istatistikleri, Ortadoğu ülkelerindeki suç oranlarının, gelişmiş ülkelere kıyasla oldukça düşük olduğunu göstermektedir. Ancak son yıllarda, bu ülkelerde de bazı suçlarda artış yönünde bir kıpırdanmanın olduğu gözlemlenmektedir. Bu çerçevede çalışmanın amacı, Ortadoğu ülkelerinde gerçekleşen suç oranlarının düzeyini ve bu oranların yıllar bazındaki değişimini ortaya koymaktır. Aynı şekilde bu makalede, Ortadoğu ülkelerindeki suç oranlarının niçin düşük seyrettiği ve son dönemlerde bazı ülkelerde ve suç türlerinde gerçekleşen artışın nedenlerinin neler olabileceği sorusuna yanıt aranmaya çalışılacaktır.
Keywords: Kriminoloji ve Ceza Bilimi