Biyomalzeme Türleri ve Biyouyumlu Metalik Elementler - Balci, Esra; Dagdelen, Fethi (My University, 2022)
Makro, mikro ve nano boyutta olan bazı malzemelerin biyomedikal uygulamaları; çeşitli hücre reseptörlerine, metallere bağlanan bir iyon veya moleküllere, yapısal proteinlere ve genetik malzemelere benzerlikleri nedeniyle her yıl katlanarak kullanımları artmaktadır. Çeşitli biyomalzemeler arasında, metalik esaslı implant malzemeleri, insanın hayatını kurtarmak ve uzatmak için ihtiyaç duyulan mükemmel doku/kemik/organ onarımı için yapı iskeleleri görevi sağlayabilir. Bu derleme, metalik biyoimplantlardaki son gelişmeleri vurgulayacak ve biyouyumlu metalik elementler hakkında genel bilgiler sunacaktır.
Keywords: Biyoloji; Malzeme Bilimleri; Biyomalzemeler