Eğitim Yönetiminde Kıyaslama (Benchmarking) Yöntemi - Kocabaş, İbrahim (My University, 2004)
Son yıllarda örgütler hızla gelişmekte ve değişmektedir. Eğer örgütler yaşamlarını sürdürmek istiyorlarsa değişmek zorundadırlar. Bu nedenle, literatürde \"öğrenen örgütler\" kavramı kullanılmıştır. Toplam Kalite Yönetiminin önem kazanması, bu sürecin başlamasının en temel nedenidir. Bununla birlikte, örgütler kendilerini başka örgütlerle kıyaslama ihtiyacı duydular. Kısacası, değişen çevre ve rekabet, örgütlerin insan kaynaklannda ve yönetim süreçlerinde modernizasyonunu zorunlu kılmıştır. Sonuçta, bugünün örgütlerinden yenilikçi ve esnek olanlar başanlı olacaktır.
Keywords: Eğitim yönetimi; rekabetçi kıyaslama