KEBAN BARAJ GÖLÜ’NDEN AVLANAN BAZI BALIK TÜRLERİNDE İÇ PARAZİTLERİN İNCELENMESİ - Dörücü, Mustafa; Kan, Necdet İlker; Öztekin, Zeynep (My University, 2008)
Bu çalışmada Keban Baraj Gölü'nden yakalanan Capoeta trutta, Capoeta capoeta umbla,Chondrostoma regium ve Acanthobrama marmid türleri iç parazitler yönünden incelendi. Balıkların gözlerinde Diplostomum sp., bağırsaklarında ise Neoechinorhynchus rutili yoğun olarak bulundu. Bulunan parazitlerin mikroskop altında resimleri çekildi. Parazitlerin dağılımı ekolojik terimlere göre sunuldu
Keywords: Biyoloji; Balıkçılık