Reconstruction of the defects in the middle of the nose with subcutaneous pedicled nasolabial island flap: Report of two cases - Köse, Rüştü; Okur, M. İhsan (My University, 2009)
Burnun orta kısmında bazal hücreli karsinomuolan iki olgu superiyor tabanlı subkütan pediküllünazolabial ada flepleri kullanılarak tedavi edildi.Ameliyat sonrası hiçbir olguda total veya parsiyelflep kaybı olmadı ve takip süresince lokal yinelemegörülmedi. Burnun orta defektlerinin yeniden yapılandırılmasında subkütanöz pediküllü nazolabialflep, paramedian alın flebine alternatif olarak düşünülmelidir. Bu makalede burnun orta kısım defektlerinin onarımında subkütanöz pediküllü nazolabialada flep yöntemi uygulanan iki olgu, literatür eşliğinde sunuldu.
Keywords: Cerrahi flepler; Kadın; Yaşlı; Rekonstrüktif cerrahi işlemler; Erkek; Karsinom; bazal hücreli; Reoperasyon; Burun neoplazmları; Dudak