Baş-boyun aktinomikozu - Gök, Üzeyir; Kerküklü, Filiz; Kaygusuz, İrfan; Kizirgil, Ahmet; Keleş, Erol; Aşçı, Zülal (My University, 2000)
Aktinomikoz, genellikle Actinomyces israelii'nin neden olduğu, sıklıkla baş ve boyun bölgesinde yerleşim gösteren ve yaygın olmayan bir infeksiyon hastalığıdır. Bu yazıda, dokuz yaşındaki bir erkek çocukta görülen aktinomikozun semptomları, tanı ve tedavisi sunulmuştur.
Keywords: Çocuk; Actinomiçes; Tanı teknik ve işlemleri; Aktinomikoz; Baş; Boyun