Yedigöz (Elazığ) Kaynağı' nın hidrojeoloji incelemesi - Çetindağ, Bahattin; Canik, Baki; Pasvanoğlu, Suzan (My University, 1998)
İnceleme alanı Elazığ il merkezinin kuzeydoğusunda yeralmaktadır. İnceleme alanı Mesozoyik ve Senozoyik yaşlı birimlerden oluşmaktadır. Bunlar Elazığ Mağmatitleri, Harami Formasyonu, Kırkgeçit Formasyonu ve Karabakır Formasyonu'dur. Yedigöz Karstik Kaynağı'nda uzun süreli debi ve iyon değişimi kontrol edilmiştir. Kaynağını Temmuz - 28 Ekim 1995 tarihleri arasındaki boşalım kodu üzerinde boşalttığı su miktarı 233 000 m3 , 10 Mayıs - 29 Eylül 1996 tarihleri arasındaki boşalım kodu üzerinde depolama gücü ise $1.27*10^6$ m3 ' tür.Kaynak suyunda katyon ve anyonların sıralanışı sonbahar ve kış aylarında: r( Na+K) > rCa > rMg , rCI > rHCO3 > rSO4ilkbahar ve yaz aylarında ; rCa > r(Na+K) > rMg , rHCO3 > rCI > rSO4 şeklindedir. Yedigöz Kaynak suyunda Piper diyagramı esas alınarak katyon ve anyonlar genel olarak 5. ve 9. bölgede gruplanmışlardır.
Keywords: Jeoloji