SICAKLIK KONTROLÜ VE PROGRAMLAYICI TASARIMI - KALAN, DİLVİN (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ SICAKLIK KONTROLÜ ve PROGRAMLAYICI TASARIMI Dilvin KALAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Eğitimi Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 115 Sıcaklık kontrolü hakkında genel bir bilgi verilmiştir. Sıcaklık kontrolü; yalnızca sıcaklık ve basınçla değil ayrıca ısı sağlama ve alma kapasitesiyle de değişebilen ortamdaki nesnelerin sıcaklıklarını kontrol etmektir. Sanayide kullanılan sıcaklık kontrolörlerinin büyük sıcaklıklarda çalışabilmesi için gerekli alt yapı burada sunulmuş ve bunu sağlamak için cihaz geliştirilmiştir. Anahtar Kelimeler: Isı kaynağı, Isı alıcısı, Bimetalik eleman, Isıl çift, Isı iletimi, Soğutucu (fan)
Temperature control and programmer design
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering