BAZI FiLOZOFLARlN DÜŞÜNCESiNDE DEVLET KAVRAMI - Çuhadar, Cengiz (Fırat University, 2007)
İlkel toplumlarda siyasi teşkilatların kurulmadığı ve toplum ile devletin birbirine kanşmış olduğu görülmektedir. Siyasi kurumlann oluştuğu devlet şekilleri daha saıfraları ortaya çıkmıştır. Devlet; idari, hukuki ve siyasi kurumların meydana getirdiği bir siyasi bütünden oluştuğu gibi aynı zamanda yasama, yürütme ve yargı gibi kuvvetlerin anlamlı bir bütün haline gelmesi demektir. Bu makalede hem devlet kelimesine verilen anlamlar hem de filozofların devlet kavramına yaklaşımiarına yer verilmektedir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları