BİR KÖPEKTE ENFEKTE OLMUŞ ALLERJİK DERMATİTİS OLGUSU - Kılıç, Servet; İstek, Özmen (Fırat University, 2005)
Bu olgu sunumunda, baş bölgesinde ve anüs çevresinde kaşıntılı deri lezyonlarına sahip bir İrlanda Setter’ine uygulanan tedavinin sonucu tartışıldı. Olgu lokal olarak antiseptik solüsyon ve antibiyotikli pomat, parenteral olarak ise kortikosteroid, antihistaminik ve antibiotik uygulanarak sağaltıldı. Sağaltımdan sonra derideki lezyonlar tamamen ve nüks oluşturmadan iyileştiler. Bu tip lezyonların tanısı erken konulur ve uygun bir şekilde sağaltılırsa kolay ve başarılı bir şekilde iyileşebileceği kanısına varıldı.

In this case report, it was discussed the consequence of the treatment applied to an Irish Setter with pruritic skin lesions on the head and around the anus. This case was treated topically with antiseptic solution and antibiotic pomade and parenterally with corticosteroid, antihistaminic and antibiotic. After the treatment, the skin lesions healed fully with no relapse. It was concluded that this type skin lesion could heal readily and successfully if it was diagnosed early and treated adequately.
AN ALLERGIC INFECTED DERMATITIS CASE IN A DOG