Covid 19’un Olası Kökenleri ve Demografik Değişkenlerinin Rolü: Bir Lojistik Regresyon ve Anova Çalışması - Fırat, Emrah Hanifi; Özcan, Abdullah (Munzur Üniversitesi, 2026)
Koronavirüs pandemisinin genel yansımaları büyük kültürel sonuçlara yol açmış, başlangıç noktalarının ve sonuçlarının dikkatli bir şekilde araştırılmasına neden olmuştur. Bu inceleme, segment faktörlerinin etkisine özel bir vurgu yaparak, pandeminin yükselişine ilişkin perspektiflerin akıllara durgunluk veren yapısını araştırmaktadır. Stratejik nüks ve değişim incelemesi (ANOVA) tekniklerini kullanan kapsamlı bir mantıksal tasarım kullanılarak, kesin olmayan segment bileşenlerinin pandeminin içsel başlangıcına ilişkin inançlara ne kadar katkıda bulunduğuna yönelik bir inceleme yapılmaktadır. 2019'un bir bölümünde SARS-CoV-2 enfeksiyonundan kaynaklanan pandemi, dünya çapında derin refah krizlerine, ekonomilerde rahatsızlıklara ve toplumlarda değişikliklere neden oldu. Bu özel durumda, pandeminin doğuştan gelen başlangıcına ilişkin popüler duyguların çeşitli itici güçlerinin kapsamlı bir incelemesi benimsenmiştir. REW Araştırma Merkezi'nin odak noktasına odaklanan inceleme, talep konusunu, yaş, yönelim ve etnik temel gibi faktörlerin etkisini açıkça analiz ediyor. Hesaplanan nüks incelemelerinden elde edilen sonuçlar, bu segment faktörlerinin pandeminin doğuştan gelen gelişimine ilişkin içgörüler üzerinde önemli bir etkiye sahip olmadığının altını çizmektedir. Bu çıkarımlar ayrıca, formüle edilmiş spekülasyonlara yardımcı olmak için yapılan bir ANOVA incelemesi ile de doğrulanmıştır. Özetlemek gerekirse, bu çalışma pandeminin başlangıcına ilişkin perspektifleri şekillendiren unsurlara dair kapsamlı bir algı sunmaktadır. Her ne kadar belirli kesimlerdeki faktörler doğal bir gelişmede kanaatlere önemli ölçüde katkıda bulunmasa da, enfeksiyonun başlangıcına ilişkin sonuçlarda tespit edilebilir farklılıklar açıktır. Bu bilgi kırıntıları, pandeminin yükselişini kapsayan kamu bilinci hakkında rafine bir kavrayış sunarak, bu rakipsiz genel refah acil durumu için toplam coşkuyu yükseltmektedir.

The overall repercussions of the Coronavirus pandemic have prompted huge cultural results, provoking a careful exploration of its starting points and results. This examination digs into the mind boggling structure of perspectives concerning the ascent of the pandemic, with a specific accentuation on the effect of segment factors. Utilizing a thorough logical design that uses strategic relapse and examination of change (ANOVA) techniques, an examination is directed into how much unambiguous segment components add to convictions with respect to the intrinsic beginning of the pandemic. Arising out of the SARS-CoV-2 infection in the last option some portion of 2019, the pandemic has brought about profound wellbeing crises, disturbances in economies, and changes in societies around the world. Inside this specific circumstance, a comprehensive examination of the diverse impetuses of popular feelings with respect to the innate beginning of the pandemic is embraced. The review, fixated on the focal point of the REW Research Center, intently analyzes the subject of request, explicitly the impact of factors like age, orientation, and ethnic foundation. Ends drawn from calculated relapse examinations underline that these segment factors don't use a significant effect on insights concerning the inborn development of the pandemic. These derivations are additionally substantiated through an ANOVA examination did to help the formulated speculations. To summarize, this study gives a sweeping perception of the elements molding perspectives concerning the beginning of the pandemic. Albeit particular segment factors don't significantly add to convictions in a natural development, detectable variations in conclusions about the beginning of the infection are obvious. These bits of knowledge offer a refined comprehension of public cognizance encompassing the rise of the pandemic, upgrading the aggregate enthusiasm for this unrivaled overall wellbeing emergency.
Possible Origins of COVID-19 and the Role of Demographic Variables: A Logistic Regression and ANOVA Study
Keywords: Strategy; Management and Organisational Behaviour (Other); Strateji; Yönetim ve Örgütsel Davranış (Diğer)