Extracting Cyber Threat Intelligence with Test Automation Tools from Open Sources - Sezgin, Anıl; Boyacı, Aytuğ (Fırat University, 2023)
Cyber threat intelligence is a concept used for cyber threat-oriented, structured and analyzed information. In this study, we propose a model to transform raw data obtained from various open sources such as social media and cybersecurity sites through test automation tools into structured data and to obtain cybersecurity intelligence ready for data-driven threat analysis. The collected and unstructured raw data is converted into structured data by our model and standardized into forms that can feed cyber security softwares.

Siber tehdit istihbaratı siber tehdit odaklı, yapılandırılmış ve analiz edilmiş bilgiler için kullanılan bir kavramdır. Bu çalışmada sosyal medya ve siber güvenlik siteleri gibi çeşitli açık kaynaklardan, test otomasyon araçları aracılığıyla elde edilen ham verilerin yapısal verilere dönüştürülmesini ve veriye dayalı tehdit analizine hazır, siber güvenlik istihbaratı elde edilmesini sağlayacak bir model önerilmiştir. Toplanan ve yapılandırılmamış olan ham veriler, modelimiz tarafından yapılandırılmış verilere dönüştürülmekte ve siber güvenlik yazılımlarını besleyebilecek standart formlara getirilmektedir.
Açık Kaynaklardan Test Otomasyon Araçlarıyla Siber Tehdit İstihbaratı Çıkarılması
Keywords: Engineering; Mühendislik