Erkek ve dişi bıldırcınlarda (Coturnix coturnix) cranium üzerinde makro-anatomik ve osteometrik incelemeler - Özkan, Zahit Ender (My University, 2002)
Çalışmada çeşitli bıldırcın çiftliklerinden temin edilen 20 yetişkin bıldırcın kafası (10 erkek, 10 dişi) incelendi.Septum interorbitale'nin ört. yüzey alanı 80 mm2, kalınlığı 0.2 mm olarak tespit edilmiştir.Çeşitli kanatlı türlerinde bulunmayan os vomef belirgin durumdadır. Os lacrimale orbita duvarına kaynaşmıştır.Osteometrik ölçümlerde ört. cranium yüksekliğinin erkeklerde dişilerden daha fazla, ört. cranium uzunluğunun ise dişilerde erkeklerden daha fazla olduğu görülmüştür. Dişilerde cranium erkeklere göre dorsoventral olarak daha basık durumdadır.
Keywords: Morfometri; iskelet; erkek hayvanlar; hayvan anatomisi; bıldırcın; kafatası; dişi hayvanlar; Coturnix