ELAZIĞ İLİ VE ARAPGİR İLÇESİ TÜRKÜLÜ OYUNLARININ KARŞILAŞTIRMALI İNCELEMESİ - ALEMDAROĞLU, VEYSİ (Fırat Üniveristesi, 2016)
Elazığ ili ile Malatya'nın Arapgir ilçesi türkülü oyunlarını ele alıp inceleyen bu çalışma; zikrolunan oyunların ayrıntılı bir şekilde tanınması, tanıtılması ve sağlıklı bir şekilde genç kuşaklara aktarılarak yaşatılmasını sağlamak amacıyla yapılmıştır. Mevcut durumun belirlenmesine yönelik belge çözümleme ve arşiv tarama modelinin uygulandığı çalışmamızda; Elazığ Türkülü Oyunları ile Arapgir Türkülü Oyunları karşılaştırmalı olarak incelenmiş, bu oyunların folklorik ve müzikal analizleri yapılmış, oyunlarda giyilen elbiseler ve çalgılar hakkında da ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir.

The study of analyzing the folk dances with folk songs of Elazig and Arapgir district of Malatya is done with the aim of recognizing, introducing these dances and keeping alive them with transferring them into the next generations. At the study of applying document analysis and literature review modeling aimed at determining present situation, folk dances with folk songs of Elazig and Arapgir is analyzed comparatively, musical and folkloric analysis of these dances are performed and the detailed information about clothes and instruments used at these dances are given.
A comparative study about the folk dances with folk songs of Elazıg city and Arapgir districts
Keywords: Halk Bilimi (Folklor)