Yaban domuzlarında (Sus scrofa) ön bacak kemiklerinin makro-anatomik olarak incelenmesi - Karan, Meryem (My University, 2012)
Bu çalışmanın amacı, yaban domuzlarının ön bacak kemiklerini araştırmaktı. Bu amaçla 3 adet yaban domuzu kullanıldı. Fossa infraspinata’nın fossa supraspinata’dan geniş olduğu görüldü. Tuber spina scapulae belirgindi. Acromion rudimenterdi. Tuberculum majus tuberculum minus’a doğru bükülmüştü. Humerus’un distal ucunda for. supratrochleare mevcuttu. Radius ve ulna hareket etmeyecek şekilde birbirleriyle birleşmişti. Ulna’nın radius’tan daha kalın bir kemik olduğu gözlendi. Ossa carpi’de proximal sırada 4, distal sırada 4 bilek kemiği bulunmaktaydı. Ön bacakta 4 tane tarak kemiği vardı ve tarak kemiklerinin her biri 3 adet phalanx’a sahipti.
Keywords: Domuz; iskelet; Sus scrofa; ön bacak; makroanatomi; yaban domuzu; kol ve bacak kemikleri