TİYAZOL GRUBU İÇEREN SCHİFF BAZI LİGANDLARIN GEÇİŞ METAL KOMPLEKSLERİNİN KARARLILIK SABİTLERİNİN POTANSİYOMETRİK YÖNTEMLE TAYİNİ - ÖZKAN, GÜLLÜ (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi TİYAZOL GRUBU İÇEREN SCIIİ1T- BAZİ LİGANDLARIN GEÇİŞ METAL KOMPLEKSLERİNİN KARARLILIK SABİTLERİNİN POTANSİYOMETRİK YÖNTEMLE TAYİNİ Güllü ÖZKAN Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Anabilim Dalı 2002; Sayla: 50 Bu çalışmada 2-hidroksi-l-naftaliden-4-fenil-2-amino liyazol (Ligand I) ve 2-hidroksi -l-benziliden-4-fenil-2-amino liyazol (Ligand II) polansiyometrik yöntemle su-alkol karışımında NaOH ile titre edildi. Bu ligandların asidik ayrışma sabitleri hesaplandı. Bu ligandların. Cu(II). Ni(Il) ve Co(II) metal iyonlarıyla su alkol ortamında oluşturulan komplekslerinin NaOII ile polansiyometrik olarak titrasyonu yapıldı. Komplekslerin ara basamak ve toplam kararlılık sabitleri, bir bilgisayar programı kullanılarak. Newton-Raphson metoduyla elde edilen polansiyometrik verilerden hesaplandı. Anahtar Kelimeler: Tiyazol. Schiff Bazı. Polansiyomelrik Tilrasyon. Kompleks Kararlılık Sahili.

Ill ABSTRACT Master Thesis DETERMINATION OF STABILITY CONSTANTS BY POTENTIOMETRIC METHOD OF THE SOME TRANSITION METAL COMPLEXES OF SCHIFF BASE LIGANDS CONTAINING TIIIAZOI.F. GROUP Güllü ÖZKAN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciencies Department of Chemistry 2002, Page: 50 In this work, 2-hydroxy-l-naphthalidene-4-phenyl-2-amino thiazole (Ligand I) and 2- hydroxy-l-benzylidene-4-phenyl-2-amino thiazole (Ligand II) have been titrated with NaOH in alcohol-water mixture. Then acidic dissociation constants of these ligands were calculated. The complexes of these ligands with Cu(ll), Ni(II) and Co(ll) metal ions prepared in alcohol-water medium were titrated by potcntiometric method with NaOFI. Stepwise and total stability constants of the complexes, using a computer program, were calculated from the potcntiometric data obtained by Ncwton-Raphson method. Key Words : Thiazole, Schiff Bases, Potentiometric Titration, Complex Stability Constant \
Determination of stability constants by potentiometric method of the some transition metal complexes of schiff base ligands containing thiazole group
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry