SAĞLIK YAPILARININ BİYOSÜREÇ VE BİYOHARMOLOJİ AÇISINDAN İNCELENMESİ: FIRAT TIP MERKEZİ ÖRNEKLEMİ - OZAN, SADIK SEZGİN (Fırat Üniveristesi, 2006)
Bu çalışmada, insan hayatının ve yapılaşmanın en önemli kurumlarından birisayılabilecek sağlık yapıları ve hastaneler; son yıllarda yeni gelişen bilim dalları olanbiyosüreç ve biyoharmoloji bakış açıları ile incelenmiştir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinigösteren parametreler arasında genel sağlık hizmetleri yer almaktadır. Yaşamımızın büyünbölümlerinde görülen gelişmeler ve değişmeler her şeyden önce, temel bir toplumsal görevolacak şekilde sağlık işlerine değinmektedirler. Çünkü tekniğin ilerlemesi özelikle tıpalanında göze batacak, hatta heyecanlandıracak bir biçimde gerçekleşmektedir. Sağlıkyapılarının kısaca, insan-mekan, yapı-çevre ilişkisi demek olan, biyoharmolojiçerçevesinde değerlendirilmesinin bir bütünün çok önemli bir parçası olduğu göz ardıedilmemelidir.Anahtar Kelimeler: Biyoharmoloji, Biyosüreç, Sağlık Yapıları, Fırat Tıp MerkeziI
Examination of health buildings by visions of bioterm and biyoharmology: the example of Fırat Medical Center
Keywords: Biyomühendislik