Türkiye'nin Meyve Üretim Yöreleri - Durmuş, Esen; Yiğit, Ali (My University, 2003)
Bu çalışmada D.İ.E.'den alınan 1992-1997 yıllarına ait altı yıllık, ilçeler bazında ortalam üretim değerleri esas alınmış ve meyvelerin yetişme koşullan ile birlikte değerlendirilerek 35 meyvenin dağılış haritaları oluşturulmuş, bu haritaların üst üste çakıştırılması sonucunda 30 ayrı meyve üretim yöresi belirlenmiştir. Bu yöreler belirlenirken meyveciliğin yapılmadığı ya da çok az yapıldığı alanlar da kendiliğinden ortaya çıkmıştır.
Keywords: Bahçe Bitkileri; Tarımsal Ekonomi ve Politika; Ziraat Mühendisliği; Bitki Bilimleri