Künt travmaya bağlı izole safra kesesi perforasyonu - Kazez, Ahmet; Serhatlioğlu, Selami; Sağlam, Metin; Demirbağ, Mustafa; Öztürk, Cumhur (My University, 1997)
Safra kesesi (SK) iyi korunan bir organdır ve kunt karın travmasına bağlı perforasyonu oldukça nadirdir. Tanı sık¬lıkla ek organ yaralanması nedeni ile yapılan laparotomi esnasında konur. Erişkinlerde önceden var olan safra ke¬sesi patolojilerine bağlı izole SK yaralanmaları görülürse de, çocuk yaş grubunda bu tipte yaralanmalar çok daha nadirdir. Dokuz yaşında, kunt karın travmasına bağlı izole SK perforasyonu olgusu tanı güçlüğünü vurgulamak ama¬cıyla sunuldu.
Keywords: Gastroenteroloji ve Hepatoloji; Pediatri; Cerrahi