TÜRK SİNEMASINDA DİN ADAMI TİPLEMESİ - KARAKAYA, HANDAN (Fırat Üniveristesi, 2008)
Araştırma, Türk sinemasında gözlemlenen din adamı tiplemelerinin oluşumu ve bu oluşumu besleyen unsurları ortaya koymak amacı ile yapılmıştır.Söz konusu amaçla hazırlanan araştırma, giriş kısmı hariç üç bölümden oluşmaktadır. Araştırmanın giriş kısmında araştırmanın konusu, amacı, sınırları, varsayımları ile araştırmada kullanılan teknikler üzerinde durulmuştur. Birinci bölümde araştırmanın temel kavramları, ikinci bölümde Türk sineması üzerinde etkili olan akımlar ve bu akımların en önemli filmsel örnekleri incelenmiş ve nihayet üçüncü ve son bölümünde de araştırmanın bulguları üzerinde durulmuştur.Anahtar Kelimeler: Sinema, Din adamı, Karakter

This study has been done for bringing up the formation of the typecastings of religious functionary which has been observed in the Turkish cinema and for bringing up the components which keep this formation.This study consists of three chapters except the Introduction. The subject, aim, boundries, hipotez and techniques of the study has been dealed with in the Introduction. The basic concepts of the study has been dealed with in the First Chapter; The movements which are effective on Turkish Cinema and the most important movie examples of these movements have been examined in the Second Chapter;the findings of the study has been dealed with in the Third Chapter.Key Words: Cinema,Religious Functionary,Character
The typecastings of religious functionary in the Turkish cinema
Keywords: Felsefe; Sahne ve Görüntü Sanatları; Sosyoloji