HZ MUHAMMED'iN PEYGAMBERLiGiNi MÜJDELEYEN KişiLERiN İSTiSMARINA SiR ÖRNEK "Kur'an, Ehl-i Kitab'ın Eseri Mi?" - Ünalan, Sıddık (Fırat University, 2000)
Geçmişten günümüze kadar, bazı müsteşrikler veya yazarlar, İfk ve Garanik meselesi gibi Kur'an-ı, Hz. Muhammed'in yazdığı ya da yazdırdığı iddialarını ortaya atarak ilmi ciddiyetten uzak; art niyetli olduklarını zaman zaman sergilerneye çalışmışlardır. Kur'an'a iftira etmek için tarihteki bazı insanlan kullanmışlardır. Kur'lin'ı, Hz, Peygamber'in yazdığı veya aşağıda isimlerini zikredeceğimiz insanlara yazdırdığı iddia edilmektedir. Bu insanlar arasmda Mekke'de 'Amir b. Hadrami'nin "Cevra" "Cebr"1veya "Ye'iş" isminde Rum asıllı bir kölesi bulunmaktaydı. Bu kölenin okuma-yazma bildiği, kitap ehli (Hristiyan) olduğu rivayet edilmektedir. 2 Hz. Muhammed bu köleyi meclislerine alırdı. Bunun üzerine müşrikler de, ''Muhammed'e bu köle öğretiyor" diye alay ederlerdi. Başka bir iddia da okuma-yazmayı 'Bel'anı, Abisa, Selman Farisi, Rahip Bahira, Varaka b. Nevfel ve Köle Addas gibi insanlardan öğrendiğini iddia edenler de bulunmaktadır? Biz de bu konunun açıklığa kavuşması için İslam Tarihi kaynaklarında isimleri sıkça geçen şahıslardan Selman-ı Flirisi, Rlihip Bahira, Varaka b. Nevjel ve Köle Addlis'm hayatlarını kısaca tanıtarak, Hz. Muhammed'le olan münasebetlerini açıklamaya çalışacağız.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları