ARAP DİLİNDE İTNAB'IN TARİHİ SEYRi VE ÖNEMİ - Özli, Muzaffer (Fırat University, 2013)
Belağat ilminin meani tabirlerinden olan itnab lügatte, sözü uzatmak veya sözü abartmak anlamlarına gelir. Belağat ilminde ise, lafzın manadan fazla olmasıdır. itnab, Cahiliyye döneminde ortaya çıkmış İslam'ın ilk yıllarında belirgin bir şekilde kullanılmış, Abbasi döneminde ise kavramiaşarak edebiyat sahasında konu olarak işlenmeye başlanmıştır. Özellikle Cahiliyye döneminde toplumun sosyal ve edebi durumunu belirten bir kavram olan İtnab; izah, Atıf, Tekrar,ihtiras, Tezy11, Tetmim,İtiraz,Tekidolmak üzere sekiz kısma ayrılmaktadır.
The History of The Periphrasis's Improvement and its Im portance in Arabic Language
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları