FUARCILIK VE TÜRKİYE’DE FUARCILIKLA İLGİLİ FAALİYETLER - Ünsaldı, Mehmet (Fırat University, 2007)
Globalleşen dünyada sermayenin küreselleşmesinin işletmelere yansıması; uygulanabilir stratejik hedeflerin belirlenmesinde; bölge ve ülke coğrafi sınırları ve daha ötesinde dünyada daha geniş pazarlarda yer bulabilme, rekabet faktörlerini hesaba katarak işletmelerin ufuklarını genişleterek planlamalar yapmayı zorunlu hale getirmiştir.   Türkiye’deki işletmeler; üç kıtanın kavşak noktasında bulunan ülkenin coğrafi konumunu değerlendirmek için dünyanın küreselleştiği bir ortamda, tanıtımını ve dışa açılımını kolaylaştırmak için etkili fuar organizasyonları düzenleyerek küresel marka haline gelmiş fuarlar ile gerçekleştirebilirler.