Uluslararası bilimsel organizasyonların sosyal medya kullanımı: İKSAD örneği - Eşidir, Osman Vedüd; Bak, Gökhan (My University, 2018)
Ulusal veya uluslararası bilimsel organizasyonlar sayesinde birçok projenin üretilmesi,çalışmanın paylaşılması ve böylelikle alanında çalışan kişilerin bir araya gelmesi sağlanmaktadır. Türkiye’de bu amaçla birçok organizasyon bulunmaktadır. “Arama motorlarından yapılan sektörel bazlı arama sonuçlarında “KONGREUZMANI.COM” birinci sırada yer almaktadır” sloganıyla hizmet veren “kongreuzmani.com” adlı internet sitesi üzerinde,Türkiye’de gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası kongreler gösterilmektedir. Kongre Uzmanı internet sitesi içerisinde bulanan detaylı aramalar kısmına anahtar kelime olarak “Sosyal Bilimler” yazılmıştır. Yapılan arama sonucunda çıkan kongrelerden basit tesadüfi örneklem yoluyla, İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) seçilmiştir. Araştırma kapsamında seçilen İKSAD’ınsosyal medya hesapları incelenmiştir. İnceleme sonucunda İKSAD’ınsosyal medyada genişçe yer aldığı, aktif olarak hesaplarının kullanıldığı görülmüştür. Bilginin en hızlı şekilde paylaşıldığı günümüz ortamında, bu gibi organizasyonların sosyal medya kullanımının giderek artacağı ve bu yolla daha fazla kişiye ulaşılacağı gerçeği yinelenmiştir.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Uluslararası organizasyon; İKSAD; Sosyal medya