Tümleyenli Esnek ikili Parçalı Kesişim ve Birleşim İşlemleri Üzerine Daha Fazla Bilgi - Sezgin, Aslıhan; Aybek, Fitnat Nur (Soner ÖZGEN, 2023)
Molodtsov, belirsizlikle başa çıkmak için 1999'da matematiksel bir araç olarak esnek küme teorisini yarattı. O zamandan bu zamana, çok sayıda esnek küme işlemi tanımlanmış ve kullanılmıştır. Bu çalışma, esnek ikili parçalı işlemlerin, tümleyenli esnek ikili parçalı kesişim ve birleşim işlemleri üzerindeki dağılımlarını ortaya koyarak bu yeni esnek küme işlemlerini kullanarak bazı cebirsel yapıların incelenmesi ve elde edilmesi için araştırmacılara ilham vererek esnek küme teorisi literatürüne katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

In order to deal with uncertainty, Molodtsov propoed soft set theory as a mathematical tool in 1999. Since that time, numerous forms of soft set operations have been defined and employed. By establishing the soft binary piecewise operations' distributions over complementary soft binary piecewise intersection and union operations, this study aims to contribute to the literature on soft set theory by giving inspiration to researchers as regards examining and obtaining some algebraic structures using these new soft set operations.
More On Complementary Soft Binary Piecewise Intersection And Union Operations
Keywords: Pure Mathematics (Other); Temel Matematik (Diğer)