LORENTZ UZAYINDA S-DEJENERE EĞRİLER - KÜÇÜKARSLAN, ZÜHAL (Fırat Üniveristesi, 2010)
Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır...Birinci bölümde; Lorentz uzayı ve null eğrilerle ilgili temel tanımlara ve teoremlere yer verilmiştir.İkinci bölümde; s-dejenere eğrilerle ilgili temel tanım ve teoremler incelenmiştir.Üçüncü bölümün ilk kısmında 4- boyutlu Öklid uzayında rektifiyan eğrilerle ilgili bazı tanım ve teoremler verildi. Üçüncü bölümün ikinci kısmı tezimizin orijinal olan kısmını oluşturmaktadır. Bu kısımda, Lorentz uzayında s-dejenere eğrilerin özel bir hali olan 2-dejenere eğrilerin rektifiyan eğri olması durumunda bazı karakterizasyonlar elde edildi.

This thesis consists of three chapters?First chapter provides fundamental definitions and theorems related to Lorentz space/ null curves and second chapter related to s-degenerate curves.Third chapter first gives some definitions and theorems about rectifying curves in 4-dimensional Euclidean space. Then, our major contribution, characterizations when 2-degenerate curves becomes rectifying curves in the Lorentz space , is obtained in the second part. Note that a 2-degenerate curve is a special case of a s-degenerate curve.
S-degenerate curves in Lorentz space
Keywords: Matematik