Fırat Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğrencilerinin Sosyo-Kültürel ve Ekonomik Tabanı - Keskin, Yahya Mustafa (My University, 2003)
Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin sosyo-kültürel ve ekonomik tabanının tespitine ilişkin yapılan bu araştırmada, amaca ulaşmak için, söz konusu öğrencilerin kişisel özelliklerinden daha çok, aileleri adına verdikleri bilgilere dayanarak elde edilen verilere göre yorumlamalara gidilmiştir. Hiç şüphesiz, söz konusu fakülte öğrencilerinin önemli bir kısmının Doğu ve Güneydoğu Anadolu kökenli olması, onların dayandığı sosyo-kültürel ve ekonomik tabanını belirleyen en önemli etmendir.
Keywords: Sosyal Çalışma; Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Din Bilimi; Sosyoloji; Davranış Bilimleri