FOCAL CURVE ON TIME SCALE - MOHAMMED, AHMED JAMAL MOHAMMED (Fırat Üniveristesi, 2017)
Genel olarak zaman skalasını tanıttık, daha sonra zaman skalasında diferansiyel ve integrali inceledik ve zaman skalasında yeni örneklerini ve uygulamalarını da çözdük. Eğrileri, teğet vektörü, normal vektörü, binormal vektörü, eğrilikleri ve fokal eğriyi tanımladık, sonra örneklerini çözdük. Teğet vektör, normal vektör, binormal vektör, eğrilik ve fokal eğriyi zaman skalasında yeniden bir tanımı oluşturduk ve zaman skalasında fokal eğri ve fokal eğrilik için yeni bir denklem inşa ettik, ayrıca teğet vektör denklemi, normal vektör, binormal vektör ve zaman skalasında eğrilikleri oluşturduk.

We introduced time scale in general then we studied time scale differential and integral, in addition we solved new examples and applications of the time scale. We defined curves, tangent vector, normal vector, binormal vector, curvatures, and focal curve then we solved examples of them. We created a new definition of curve, of tangent vector, normal vector, binormal vector, curvature and focal curve on time scale and we constructed a new equation of focal curve and focal curvature on time scale, we also constructed an equation of tangent vector, normal vector, binormal vector and curvature on time scale.
Zaman skalasında fokal eğri
Keywords: Matematik