BELIEFS OF TEACHERS AND STUDENTS ON USING TECHNOLOGY IN EDUCATION - SHATERI, JAZAA RADHA ABDULKAREEM (Fırat Üniveristesi, 2018)
Dünya çapında artan teknoloji kullanımıyla, teknolojinin faydalı kullanımlarını geliştirme ve geliştirme ihtiyacımız var. Pek çok kişi üniversitelerde öğretim görevlisi gibi görevler yerine getirirken ya da eğitim uzmanları öğretim ve öğrenim amaçlı yeni dijital teknolojiye yakından dikkat etmeliyken, bu çalışmanın temel amacı lise öğretmenleri ve lise öğrencilerine kazandırmaktır (11. sınıf). öğretme amaçlı öğretim amaçlı teknoloji kullanımı ile ilgili inanış ve algılar, bu çalışmada öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitimde teknolojinin kullanımı konusundaki inançlarına odaklanmakta, 406 lise öğrencisi ve 208 lise öğretmeninden oluşan örneklem örneklemi 192'dir. 11'inci sınıfta tüm erkek öğrenciler ve 214 kız öğrenci, Irak'taki (RizeGen \ Katar \ GAEMYAN) 3 liseden seçilen öğrenciler, toplam öğrenci sayısı 406, öğretmen örneklemi 146 erkek öğretmen ve 62 kadın öğretmen Bu çalışma beş bölümden oluşuyor, bölüm birinci bölüm, bölüm 2 literatür taraması, bölüm üç yöntem, iki anket öğrencisi anketi uygulandı. öğretmenlerin anketinde, anketler, her bir anketin 26 maddeden oluştuğunu, dördüncü bölümün bir sonuç ve tartışmanın olduğunu ve beşinci bölümün sonuca bağlı olduğunu, öğretmenlerin ve öğrencilerin öğretim için teknolojiyi kullanma konusunda mükemmel bir algıya sahip oldukları sonucuna vardım. ve öğrenme amaçları, bu nedenle erkek öğretmenler, öğretim için teknolojinin kullanımları ile aktif olan kadın öğretmenlerden daha fazladır, ancak öğrencilerde, teknolojik araçlarla öğrenim için erkek öğrenciler ve kız öğrenciler arasında hiçbir fark yoktur.

With increasing technology usage worldwide, the need to develop and improve our ability of beneficial uses of technology. As so many people perform tasks such as instructor in universities or educational experts must pay close attention to the using new digital technology for teaching and learning purposes, the main aims of this study is to gaining high school teachers and high school students (11th grade) beliefs and perceptions about uses of technology for teaching learning purposes, this study focuses on the beliefs of teachers' and students' on using technology in education, the sample of study consist of 406 high school students and 208 high school teachers, student sample are 192 male students and 214 female students that all of them in 11th grade, students selected from 3 high schools in (RIZGARY\ KALAR\ GAEMYAN) city in Iraq, the total numbers of students is 406, teacher sample are 146 male teachers and 62 female teachers, this study consist of five chapter, chapter one is introduction, chapter two is literature review, chapter three is methodology, that are applied two survey students' survey and teachers' survey, the surveys consists of 52 items that any surveys consist of 26 items, chapter four is a result and discussion, and chapter five is conclusion, depend on results I was concluded teachers and students they have excellent perception about using technology for teaching and learning purposes, so male teachers are more than female teachers active with uses of technology for teaching, but in students there are no difference between male students and female students for learning through types technological devices.
Eğitimde teknoloji kullanımıyla öğretmen ve öğrencilerin belirlenmesi
Keywords: Eğitim ve Öğretim