857 NUMARALI ANKARA ŞER'İYYE SİCİLİ H.1195-1196/M.1781-1782 - UZUN, ASUMAN (Fırat Üniveristesi, 2004)
İncelemiş olduğumuz 857 numaralı Ankara Şer'iyye Sicili H.1 195-1 196 (M. 1781-1782) yıllan arasındaki olayları içeren belgelerden oluşmaktadır. Bu dönemde Ankara Anadolu Eyaleti'ne bağlı bir "sancak" merkezi idi Ankara Sancağı'nın, en üst ehl-i örf görevlisi mutasarrıf, en üst ehl-i şer' görevlisi kadı idi. Hazırlamış olduğumuz çalışmada 857 numaralı Ankara Şer'iyye Sicilini tanıttıktan sonra belgelerin özetleriyle transkripsiyonlarını verdik, en son kısımda ise belgelerin genel bir değerlendirmesini yaptık. Anahtar Kelimeler: Ankara, Sancak, Şer'iyye Sicili

857 Number Ankara Şer'iyye Sicili that had been examined contains the documents of the events between 1195-1196 Hegira and 1781-1782 Christian era Ankara was a sentre sanjak connected Anatolian Province. Mutasarrıf was the major of ehl-i örf and Kadi was the major of the ehl-i şer' in Ankara Sanjak. İn this study is after 857 Number Ankara Şer'iyye Sicili was introduced, the summary of the documents and transkriptioris were given. At last part of the study a general evaluation was done. Key Words: Ankara, Sanjak, Şer'iyye Sicili
857 number Ankara Şer'iyye sicili 1195-1196 Hegira and 1781-1782 Christian era
Keywords: Tarih; History