Effectiveness of Web-Based Problem-Based School Administrator Training Program and its Effect on Participants' Attitudes towards Web- Based Learning - Karabatak, A. Songül; Turhan, Muhammed (My University, 2017)
Araştırmada web tabanlı problem temelli okul yöneticiliği eğitimi programının (WTPTOYE) uygulamadaki etkililiği ile katılımcıların web tabanlı öğrenmeye yönelik tutumlarına etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada karma yöntem yaklaşımı kullanılmıştır. Araştırmanın nicel boyutu öntest-sontest tek gruplu deneysel desen çerçevesinde yürütülürken, nitel boyutunda odak grup görüşmeleri yapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu oluşturan katılımcılar amaçlı örnekleme yöntemi ile belirlenmiştir. Katılımcıların web tabanlı öğrenmeye yönelik tutumlarını belirlemek için Web Tabanlı Öğrenmeye Yönelik Tutum (WTÖYT) Ölçeği, eğitim sürecini değerlendirmek için Program Değerlendirme Ölçeği kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; eğitim sürecinin katılımcıların eğitim ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşıladığı ve katılımcıların web tabanlı öğrenmeye yönelik tutumlarını anlamlı düzeyde ve pozitif yönde etkilediği ve katılımcıların teori ile uygulama arasındaki bağı kurmalarına ve özyönelimli öğrenmelerine önemli katkılar sağladığı sonucuna ulaşılmıştır. Bu sonuçlardan hareketle, web tabanlı problem temelli öğrenmenin, okul yöneticilerinin hizmet öncesi ve hizmet içi eğitimlerinde kullanılmasına yönelik olarak eğitim politikalarını üretenlere ve uygulayıcılara yönelik öneriler geliştirilmiştir
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları