YENİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNİNUZAKTAN EĞİTİME ENTEGRASYON SÜRECİNDE SANAL SINIF ORTAMLARI: ATAUZEM ÖRNEĞİ - Devran, Yusuf; Elitaş, Türker (My University, 2017)
Kaynakların fiziksel uzam ve mekâna bağlı olmaksızın kullanılmasına ve paylaşılmasına olanak sağlayan yeni iletişim teknolojileri, aynı zamanda bu süreçte fiziksel uzamlarda değişim ve dönüşümleri de meydana getirmektedir. Yeni iletişim teknolojileri ile birlikte değişen ve dönüşen uzamlardan biri de geleneksel eğitim olgusunun temel dinamiklerinden biri olan eğitsel ortamlardır. Sınıf, okul vb. gibi kavramlarla ifade edilen bu ortamlar geleneksel eğitim formunun yürütüldüğü mekânlardır. Ancak yeni iletişim teknolojileri ile eğitim arasında yaşanan entegrasyon ile paralel bir gelişim gösteren alternatif eğitim pratiği uzaktan eğitimde bu mekânlar yerini sanal ortam ve sanal sınıflara bırakmıştır. Eğitim olgusunun merkeze alındığı bu çalışmada, yeni iletişim teknolojileri ile geleceğini belirleyen uzaktan eğitimde kullanılan sanal sınıflar ATAUZEM örneği üzerinden irdelenmiş ve geleneksel eğitim ortamlarından farklılıkları araştırılmıştır.
Keywords: İletişim; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Eğitim; Eğitim Araştırmaları