Güreşçilerin atılganlık düzeylerinin bazı degişkenler açısından incelenmesi - Gacar, Atalay; Coşkuner, Zeki (My University, 2010)
Bireyin kendisini ifade edebilme biçimi olarak tanımlanabilen atılganlık, kişinin çevresiyle olan ilişkilerinde en önemli belirleyicilerden biri olarak kabul edilmektedir. Bu çalışmada güreşçilerin atılganlık düzeylerinin bazı değişkenler açısından araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaca ulaşmak için, 30 önermeden oluşan Rathus Atılganlık Envanteri ile 14 sorudan oluşan Kişisel Bilgi Formu uygulanmıştır. Bu çalışmaya, 2009 yılında Elazığ da düzenlenen 13-17 yaş arası 4.Doğu ve Güney Doğu Yaz Oyunları güreş müsabakalarına katılan 110 gönüllü erkek güreşçi katılmıştır. Veriler sonucunda; güreşçilerin atılganlık düzeylerinin yüksek olduğu anlaşılmıştır. Bağımsız değişkenler açısından, güreşçilerin; yaş, sınıf düzeyleri, kilo boy, annelerinin eğitim düzeyleri ve aile gelirleri arasında anlamlı faklılığın olduğu sonucu elde edilmiştir.

Individuals as a form itself can be defined to express assertiveness, the relationship with the person's environment as one of the most important determinants are accepted. This study; some variables in terms of levels of wrestlers assertiveness aimed to investigate, To achieve this goal, Proposed consists of 30 questions and 17 consists of Rathus assertiveness Inventory of Personal Information Form were applied. This study, Held in 2009 in Elazıg between the ages of 13-17 and South East 4.East Summer Games 110 volunteers participated in wrestling matches male wrestlers participated. As a result of data; It is understood that high levels of assertiveness wrestler, in terms of dependent variable, wrestlers’ age, grade levels, weight, height, mothers' education levels and family income among the results were statistically significant found.
Assertiveness levels through some of wrestlers exaination of the variable angle
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Güreş; Atılganlık düzeyi; Yaz oyunları; 13-17 yaş güreşçiler; Wrestling; Assertiveness level; Summer games