MALATYA KALE YÖRESİ ALEVİ-BEKTAŞİ İNANÇLARININ TESPİT VE DEĞERLENDİRİLMESİ - ÖZBAKIR, AKIN (Fırat Üniveristesi, 2010)
"Malatya Kale Yöresi Alevi-Bektaşi İnançlarının Tespit ve Değerlendirilmesi" adlı yüksek lisans çalışmamız, giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde ilçenin tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Kale'de yaşayan Alevilerin inanç ve ibadet hayatları, ikinci bölümde ise Kale'de yaşayan Alevilerde yaygın halk inanışları hakkında bilgi verilmiştir.Araştırmamızda konu ile ilgili kaynak eserler, gözlem ve mülakat yoluyla tespitlerden faydalanılarak elde edilmiştir..Anahtar Kelimeler: Kale, Alevi İnancı, Halk inanışları, Dini hayat

Our master thesis, under the name of " Malatya Kale Region of Alevi-Bektashi Faith of Detection and Evaluation", consists of an introduction and two parts. In the introduction, knowledge about the history and geography of the county is given. In the first part we researced the subject that of the Alevi faith and living lives of worship and the second part interview by using sources about common folk beliefs Alavi's that lives in Kale.Key Words: Kale, Alawi Faith, Folk beliefs, Religious Life
Malatya Kale region of Alevi-Bektashi faith of detection and evaluation
Keywords: Din